Παγκόσμια πρεμιέρα το I.D. CROZZ

Η Volkswagen εξελίσσει ένα τελείως νέο φάσμα προηγμένων ηλεκτρικών οχημάτων. Με την παγκόσμια πρεμιέρα του I.D. CROZZ στο πλαίσιο της έκθεσης “Auto Shanghai 2017” (19 έως 29 Απριλίου) η εταιρεία παρέχει μία σημαντική εικόνα αυτών των νέων πρωταγωνιστών της ηλεκτροκίνησης. Ο Herbert Diess, επικεφαλής της μάρκας Volkswagen, δήλωσε: “Έως το 2025 σκοπεύουμε να αυξήσουμε τις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων μας στο 1 εκατομμύριο μονάδες το χρόνο. Το I.D. CROZZ αναλαμβάνει ένα ρόλο κλειδί. Η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2020.” Το 5θυρο αυτοκίνητο είναι το πρώτο ηλεκτρικά κινούμενο Crossover Utility Vehicle (CUV) της εταιρείας, ένα κουπέ και ένα Sports Utility Vehicle (SUV) ταυτόχρονα.

Η οικογένεια I.D.

Έπειτα από τις πρεμιέρες των I.D. (Παρίσι 2016) και I.D. BUZZ (Ντιτρόιτ 2017) ακολουθεί με το I.D. CROZZ το τρίτο μέλος της οικογένειας των I.D. – μία νέα γενιά του οχήματος μηδενικών εκπομπών ρύπων με μεγάλη αυτονομία, χαρισματική για τα δεδομένα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων σχεδίαση και ένα νέο εσωτερικό κόσμο.

500 “τετρακίνητα” χιλιόμετρα, περσίδες φωτός, σύστημα CleanAir

Το I.D. CROZZ είναι ένα σπορτίφ αυτοκίνητο μηδενικών εκπομπών ρύπων, εξελιγμένο με διαδραστικό χαρακτήρα, του οποίου η τετρακίνηση -τροφοδοτούμενη με ηλεκτροκινητήρα- πείθει τόσο σε συνθήκες καθημερινής χρήσης όσο και στις απαιτήσεις έντονης lifestyle δραστηριότητας.

Το I.D. CROZZ, ισχύος 225 kW, είναι σε θέση να καλύψει με μία φόρτιση μπαταρίας έως και 500 χιλιόμετρα, αλλά και να αναπτύξει ταχύτητα που φτάνει τα 180 km/h. Σε διάστημα 30 λεπτών η μπαταρία ανακτά μέσω ταχείας φόρτισης (στα 150 kW συνεχούς ρεύματος) το 80% της χωρητικότητάς της.

Αν ο οδηγός ακουμπήσει για τρία δευτερόλεπτα το σήμα της Volkswagen στο τιμόνι, το πρωτότυπο όχημα τίθεται στο πλήρως αυτόνομο πρόγραμμα “I.D. Pilot”, με συνέπεια το I.D. CROZZ να κινείται πλέον με τη βοήθεια αυτόματου πιλότου. Όλες οι ενδείξεις και τα χειριστήρια παρουσιάζονται σε ψηφιακή απεικόνιση. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα smart phone πάνω σε τροχούς. Οι σημαντικότερες πληροφορίες για τον οδηγό προβάλλονται στο οπτικό του πεδίο, μέσω λειτουργίας επαυξημένης πραγματικότητας.

Όλο και μεγαλύτερη σημασία αποκτά ο έλεγχος διαφόρων λειτουργιών μέσω ανέπαφων χειρισμών. Οι νέες περσίδες φωτός, ενσωματωμένες στην διάφανη πανοραμική οροφή, ενεργοποιούνται με μια απλή κίνηση του χεριού και φροντίζουν για έναν τελείως νέο τρόπο φωτισμού του εσωτερικού χώρου. Παράλληλα, το νέο σύστημα CleanAir εγγυάται μία σταθερά καλή ποιότητα εξαερισμού στο εσωτερικό – ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούν στο περιβάλλον.

Το DNA της ηλεκτροκίνησης

Η φιλοσοφία ενός οχήματος μηδενικών εκπομπών ρύπων, όπως του I.D. CROZZ, συμβαδίζει απόλυτα με κάθε στοιχείο του DNA της ηλεκτροκίνησης. Ένα από τα κυρίαρχα εμφανισιακά χαρακτηριστικά είναι η “υπογραφή” των φώτων των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της Volkswagen. Τα φωτιστικά σώματα, δηλαδή φώτα ημέρας LED σε σχήμα “C” και προβολείς LED με πολυμεταβλητή ρύθμιση, συγχωνεύονται σε μία πρόσοψη με ηλεκτρονικά, κινούμενα “μάτια” (“interactive spotlight”). Στο πρόγραμμα “I.D. Pilot” αυτά τα “μάτια” επικοινωνούν με τους υπόλοιπους στον δρόμο!

Η ηλεκτροκίνηση επανακαθορίζει το χώρο

Το I.D. CROZZ είναι πιο μικρό σε μήκος σε σχέση με το πιο νέο SUV της Volkswagen, το New Tiguan L (στην Κίνα) ή το Tiguan Allspace (στην Ευρώπη). Παρόλα αυτά όμως, παρέχει εξίσου πολύ χώρο. Πού οφείλεται αυτό; Το I.D. CROZZ βασίζεται στη νέα, καινοτόμο αρχιτεκτονική των ηλεκτρικών οχημάτων της Volkswagen της επόμενης γενιάς. Οι άξονες και τα μέρη που εξασφαλίζουν την κίνηση έχουν μετακινηθεί προς τα εξωτερικά τμήματα του αυτοκινήτου, όντας ταυτόχρονα μικρά σε όγκο. Επίσης, η μπαταρία είναι πλήρως ενσωματωμένη στο πάτωμα. Στο εσωτερικό, η διαμόρφωση των καθισμάτων παρέχει υψηλή μεταβλητότητα. Έτσι προκύπτει ένας χώρος, ιδανικά εκμεταλλεύσιμος, ο οποίος είναι μεγάλων διαστάσεων και ξεπερνά τα όρια της κατηγορίας. Οι πίσω θέσεις; Αυτές παρέχουν ανέσεις μεγάλης κατηγορίας. Μπορεί κανείς να πάρει μαζί του το Σαββατοκύριακο ακόμα και το ποδήλατό του χωρίς να το αποσυναρμολογήσει; Κανένα πρόβλημα. Μπαίνει απλώς κάθετα στο πίσω μέρος με τη βοήθεια των πίσω καθισμάτων, αλλά και των θυρών που ανοίγουν με ηλεκτρικό μηχανισμό σε μεγάλη γωνία.

Νέα στρατηγική της μάρκας Volkswagen

Το I.D. CROZZ ακολουθεί με τη φιλοσοφία του τη στρατηγική εξέλιξης της μάρκας. Μάλιστα, το «σύνθημα» της Volkswagen είναι το εξής: «Φέρνουμε το μέλλον στο δρόμο σας». Η βάση αυτής της στρατηγικής είναι τέσσερα πεδία καινοτομίας:

Έξυπνη Βιωσιμότητα – η Volkswagen ενισχύει την εξέλιξη καινοτόμων ηλεκτροκίνητων μοντέλων για μαζική παραγωγή
Διαισθητική Χρηστικότητα – η Volkswagen επικεντρώνεται σε αυτοκίνητα που λειτουργούν και με τη διαίσθηση, ενώ διαθέτουν νέα φιλοσοφία κατασκευής ενδείξεων και χειριστηρίων
Συνδεδεμένη Κοινότητα – η Volkswagen θα συνδέσει μελλοντικά τον άνθρωπο με το αυτοκίνητο και το περιβάλλον, μέσω ενός Volkswagen User-ID
Αυτόνομη Οδήγηση – η Volkswagen θα κάνει τα αυτοκίνητα ακόμα πιο ασφαλή και πιο άνετα μέσω της αυτοματοποιημένης οδήγησης

Αυτό είναι το αγροτικό της Mercedes, η νέα X-Class

Αυτό είναι λοιπόν το πολύ- αναμενόμενο πικαπ της Mercedes, η X-Class , που παρουσιάστηκε επίσημα στη Νότια Αφρική και διατηρεί αρκετά από τα στοιχεία του πρωτότυπου που είχε παρουσιαστεί πριν από περίπου μήνες.

Συνολικά βέβαια και σε σχέση με το τελευταίο η εικόνα είναι πιο προσγειωμένη ή αν προτιμάτε προσαρμοσμένη στους κανόνες που διέπουν τα επαγγελματικά οχήματα. Άλλωστε η βάση της X-Class είναι ένα από τα πιο βαριά ονόματα στην κατηγορία των αγροτικών, το Nissan Navara.

Από κει και πέρα η Mercedes ισχυρίζεται πως έχουν γίνει αρκετές και σημαντικές επεμβάσεις προκειμένου να υπάρχει εναρμόνιση με τη γκάμα των επιβατικών της. Έτσι η αισθητική του αμαξώματος ακολουθεί τα πρότυπα των SUV της μάρκας, με τη μάσκα να θυμίζει πολύ την αντίστοιχη της GLS, ενώ χαρακτηριστικοί είναι τόσο οι LED προβολείς όσο και τα φουσκωμένα φτερά. Η καρότσα με τη σειρά της είναι μεγάλη και φροντισμένη, με φωτισμό και παροχή ρεύματος 12 Volt, ενώ αν αφαιρεθεί το πίσω σκαλοπάτι η πόρτα της μπορεί να ανοίξει μέχρι και σε γωνία 180 μοιρών.

Φυσικά όπως και όλα τα άλλα πικαπ της κατηγορίας έτσι και αυτό της Mercedes κάθε άλλο παρά μικρό είναι. Το μήκος του φτάνει τα 5,34 μέτρα, το πλάτος τα 1,92 και το μεταξόνιο στα 3,15 μέτρα. Το μέγιστο φορτίο είναι 1.042 κιλά, ενώ η στάνταρ απόσταση από το έδαφος είναι 202 χιλιοστά. Έτσι μπορεί να περάσει μέσα από νερό βάθους 600 χιλιοστών, ενώ με το πακέτο off road η απόσταση αυτή αυξάνεται στα 222 χιλιοστά, για ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες πέρα από την άσφαλτο.

Οι διαθέσιμες εκδόσεις θα είναι τρεις: η αμιγώς επαγγελματική X-Class Pure, η με λίγο περισσότερα επιβατικά στοιχεία X-Class Progressive και η πιο και με έμφαση στο lifestyle X-Class Power.

Το εσωτερικό είναι σίγουρα ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της X-Class, καθώς ακολουθεί την αντίστοιχη εικόνα των επιβατικών της μάρκας. Έτσι υπάρχει στάνταρ οθόνη αφής (από 5,4 έως 8,4 ίντσες) από την οποία ελέγχεται το σύστημα infotainment και όχι μόνο, ενώ είναι εμφανής η προσπάθεια της Mercedes να εξασφαλίσει μια πιο πολυτελή αίσθηση σε σχέση με τα υπάρχοντα δεδομένα της κατηγορίας. Στα πλαίσια αυτής της προσέγγισης υπάρχουν και πολλές δυνατότητα εξατομίκευσης.

Αρχικά η X-Class θα είναι διαθέσιμη ως Χ 220 d με τον τετρακύλινδρο turbo diesel των 2.300 κυβικών και των 163 ίππων, ο οποίος όπως και η έκδοση των 190 ίππων με τα διπλά turbo της X 250 d προέρχεται από το Navara
. Η έκδοση βενζίνης αποδίδει 165 ίππους, ενώ και οι τρεις θα είναι διαθέσιμες είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων είτε μα αυτόματο 7. Στα μέσα του 2018 θα ακολουθήσει η X 350 d με 258 ίππους και 550 Nm ροπής, που σύμφωνα με την Mercedes θα είναι η κορύφωση ολόκληρης της κατηγορίας.

Σε ότι αφορά την μετάδοση, η X-Class θα είναι στάνταρ πισωκίνητη και θα χρησιμοποιεί την τετρακίνηση 4MATIC με δυνατότητα κλειδώματος του πίσω διαφορικού και κοντές σχέσεις. Η Χ 350 d θα έχει κατά πάσα πιθανότητα ένα σύστημα μόνιμης τετρακίνησης.

Η νέα Mercedes X-Class θα είναι διαθέσιμη από το φθινόπωρο και στη Γερμανία θα ξεκινά από τις 37.294 ευρώ.

Νέα Mercedes-Benz GLA: Ακόμα καλύτερη

H GLA, το πρώτο compact SUV της Mercedes, μπαίνει στο δεύτερο κύκλο της παρουσίας της και εμφανίζεται ακόμα καλύτερη
προσθέτωντας στα στοιχεία που την έκαναν ιδιαίτερα επιτυχημένη την ανανεωμένη εμφάνιση και τον καινούργιο high tech εξοπλισμό.

Αισθητικά, παρόλο που οι αλλάγες είναι μικρής κλίμακας καθώς η εικόνα της GLA είναι ιδιαίτερα χαρισματική, o off road προσανατολισμός της είναι πλέον ακόμα πιο έντονος και στοχευμένος,
χάρη στις αλλαγές στη μάσκα και στους προφυλακτήρες, αλλά και σε συγκεκριμένα σημεία του αμαξώματος. Οι επεμβάσεις των μηχανικών και των σχεδιαστών της Mercedes είναι μεν διακριτικές αλλά και απόλυτα επιτυχημένες και ουσιαστικές. Ειδικά το τελευταίο φαίνεται και από τη μείωση του συντελεστή οπισθέλκουσας στο 0,28, από 0,29 που ήταν έως τώρα.

Αλλαγές έχουν γίνει και στους προβολείς, που μπορούν να είναι και φουλ LED, ενώ LED είναι και τα πίσω φώτα, με τη λειτουργία Multilevel, η οποία προσαρμόζει τη φωτεινότητά τους στις εξωτερικές συνθήκες, ώστε και να γίνονται άμεσα αντιληπτά και να μην ενοχλούν όσους ακολουθούν.

Γενικά η νέα GLA εμφανίζεται πλέον ακόμα πιο high tech, καθώς ο εξοπλισμός της μπορεί να περιλαμβάνει π.χ. κάμερα 360 μοιρών, στοιχείο μοναδικό για την κατηγορία που αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο πέρα από την άσφαλτο, μιας και ο οδηγός έχει μια πλήρη εικόνα του χώρου στον οποίο κινείται. Ακόμα ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι και το Hands Free Access, το αυτόματο δηλαδή άνοιγμα και κλείσιμο της 5ης πόρτας με την κίνηση του ποδιού, που αυξάνει κατακόρυφα την πρακτικότητα.

Φυσικά και το πιο μικρό των SUV της Mercedes μπορεί να εξοπλιστεί με όλα τα διαθέσιμα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, έχοντας ως στάνταρ τόσο το «Active Brake Assist» (Ενεργητική υποβοήθηση πέδησης) όσο και το «Attention Assist». To πρώτο προειδοποιεί τον οδηγό όταν δεν υπάρχει επαρκής απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και, εάν χρειάζεται, επιβραδύνει αυτόματα το αυτοκίνητο, ώστε να αποτρέψει τη σύγκρουση ή να ελαχιστοποιήσει τις συνέπειές της. Το δεύτερο ανιχνεύει χαρακτηριστικά σημάδια υπνηλίας, μιας από τις κύριες αιτίες ατυχημάτων παγκοσμίως, αξιολογώντας την οδηγική συμπεριφορά του οδηγού και προειδοποιώντας τον ότι κινδυνεύει να αποκοιμηθεί.

Το παρόν δίνουν και οι δυνατότητες διασύνδεσης smartphones, ενώ ο έλεγχος των πάντων γίνεται μέσω της εξαιρετικά λεπτής και ευανάγνωστης ελεύθερης οθόνης των 8 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό.

Ο εμπλουτισμός του εξοπλισμού ασφάλειας, υποβοήθησης, άνεσης και διασύνδεσης συνδυάζεται με μια αναβάθμιση των υλικών που χρησιμοποιούνται στον εσωτερικό διάκοσμο, με περισσότερες χρωμιωμένες λεπτομέρειες καθώς και με νέες επενδύσεις σε καθίσματα και πόρτες. Παράλληλα τα διαθέσιμα πακέτα εξοπλισμού έχουν γίνει ακόμα πιο πλήρη, ενώ ακόμα μεγαλύτερες είναι και οι δυνατότητες προσωποποίησης.

Η γκάμα των κινητήρων της GLA είναι από τις πιο πλήρεις όχι μόνο στην κατηγορία των κόμπακτ SUV αλλά συνολικά. Κι αυτό γιατί διαθέτει σύνολα βενζίνης και πετρελαίου που εκτείνονται από τους 109 μέχρι και τους 381 ίππους.

Ο βασικός diesel είναι ο τετρακύλινδρος των 1.461 κυβικών και των 109 ίππων της GLA 180 d, που διακρίνεται ιδιαίτερα για την ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωσή του, ειδικά σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7G-DCT με τις 7 σχέσεις (από 3,9 έως 4,1 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα, εκπομπές CO2 από 103 έως 109 γραμμάρια το χιλιόμετρο). Στη βάση των συνόλων βενζίνης ο turbo των 1.595 κυβικών και των 122 ίππων της GLA 180, που εξασφαλίζει ιδιαίτερα ικανοποιητικές επιδόσεις (0-100 σε 9,0 δεύτερα, τελική ταχύτητα 200 χλμ./ ώρα), ενώ καινούργια προσθήκη είναι το σύνολο των 184 ίππων της GLA 220 4MATIC

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η Mercedes-AMG GLA 45 4ΜΑTIC, η οποία κινείται από τον ισχυρότερο κινητήρα παγκοσμίως στην κλάση των 1.991 κυβικών. Ο κατασκευασμένος στο χέρι από έναν και μόνο μηχανικό, ο οποίος βάζει και την υπογραφή του, τετρακύλινδρος κινητήρας αποδίδει 381 ίππους, συνδυάζεται στάνταρ με το ειδικό εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο 7 ταχυτήτων AMG SPEEDSHIFT DCT και εξασφαλίζει στην GLA 45 4ΜΑTIC επιδόσεις που θα κολάκευαν ακόμα και υπερ- αυτοκίνητα (0-100 σε 4,4 δεύτερα, τελική ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ ώρα).

Η top GLA διαφοροποιείται και οπτικά, ενώ προσαρμοσμένα στις κορυφαίες για την κατηγορία της επιδόσεις είναι τόσο τα φρένα όσο και η ανάρτησή της. Με τη χαμηλωμένη, πιο σπορ ανάρτηση AMG Ride Control ή το πακέτο δυναμικής οδήγησης, η GLA 45 4MATIC γίνεται ένα με το δρόμο, εξασφαλίζοντας αφ’ ενός την πιο εντυπωσιακή εμφάνιση του αυτοκινήτου, αφ’ ετέρου ακόμα περισσότερες δυνατότητες κίνησης πέρα από την άσφαλτο.

Οι τιμές της νέας Mercedes-Benz GLA ξεκινούν από τις 27.850 ευρώ για την GLA 180 και από τις 34.110 ευρώ για την GLA 180 d, ενώ η κορυφαία Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC κοστολογείται από 68.370 ευρώ.

Νέο Volkswagen Golf 1.5 TSI EVO από 20.900 ευρώ

Η Volkswagen ανακοίνωσε τη διάθεση του νέου Golf με τον νέο κινητήρα 1.5 TSI EVO. Το νέο μοτέρ θα αντικαταστήσει το γνώριμο 1.4 TSI, θα προσφέρεται σε 130 και 150 ίππους. Το μικρομεσαίο μοντέλο στην 3θυρη εκδοχή του και με εξοπλιστικό πακέτο BlueMotion ξεκινάει από τα 20.900 ευρώ και αποτελεί τη βασική επιλογή. Στα 21.850 ευρώ ανέρχεται η τιμή του 5θυρου, ενώ με επιπλέον 3.550 ευρώ μπορεί το νέο Golf να εξοπλιστεί με αυτόματο κιβώτιο DSG διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Από 23.950 ευρώ ξεκινάει η έκδοση Generation, ενώ η προσθήκη του DSG κοστίζει λιγότερο σε σχέση με την BlueMotion, μιας και χρειάζεται μόλις 2.350 ευρώ.

Οι παραπάνω εκδόσεις διαθέτουν μεταξύ άλλων και 7 αερόσακους, αυτοπροσαρμόσιμο cruise control, αυτόνομο φρενάρισμα σε περίπτωση ενδεχόμενης σύγκρουσης, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω και διζωνικό κλιματισμός. Ωστόσο, στην ακριβότερη έκδοση προστίθεται και τη οθόνη αφής 8 ιντσών με το σύστημα πολυμέσων της, καθώς και προβολείς ομίχλης. Τέλος, το νέο Volkswagen Golf συνεχίζει να διατίθεται με τον 1.000 TSI κινητήρα, καθώς και με τον 1.6 TDI, ενώ οι τιμές ξεκινούν από τα 16.450 ευρώ.

Προσφέρουμε πλέον και υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης των αυτοκινήτων Mercedes-Benz και SMART

Επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε ότι η εταιρεία μας ολοκλήρωσε την επένδυσή της στις απαιτούμενες υλικοτεχνικές υποδομές και ξεκινήσαμε την εξειδικευμένη παροχή υπηρεσιών στην επισκευή και συντήρηση των αυτοκινήτων Mercedes-Benz και SMART.

Στις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις μας είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να προσφέρουμε στους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων αυτοκινήτων:

  • Πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στο σύστημα διάγνωσης & βιβλιογραφίας WIS-ASRA του εργοστασίου Mercedes-Benz.
  • Άμεση διάγνωση βλαβών με χρήση του Star Diagnosis Compact 4, του πιο σύγχρονου μηχανήματος της Mercedes-Benz και SMART και on-line πρόσβαση στην τεχνική βιβλιογραφία του εργοστασίου.
  • Προσωπικό απόλυτα εξειδικευμένο, με γνήσιο ενδιαφέρον και διάθεση να εξυπηρετήσει για οποιοδήποτε τεχνικό θέμα.
  • Μεγάλη αποθήκη σε γνήσια ανταλλακτικά Mercedes-Benz και SMART, αλλά και δυνατότητα ακόμη και αυθημερόν παράδοσης κάποιου ανταλλακτικού που πιθανώς να βρίσκεται σε προσωρινή έλλειψη.
  • Παροχή εγγύησης καλής λειτουργίας 24 μηνών σε ανταλλακτικά και εργασίες.
  • Υπηρεσία pick-up and delivery. Δυνατότητα παραλαβής και παράδοσης του αυτοκινήτου σας από το σπίτι ή το γραφείο σας .